Hei!

Catrine heter jeg! 

For 7 år (2015) siden ante jeg lite om hva et liv, en lasting, skoning, hårduk eller kånetamp var.
Aldri hadde jeg hørt om leverandører som Permin, Krivi eller Tyrihans.

Jeg var personalkoordinator og bemannet rov båter, og hadde knapt prioritert håndarbeid siden før mine to gutter kom til verden på 90 tallet.
Oljebransjen var drømmen, og jeg hadde et yrende engasjement for jobben min. Helt til hverdagen brått ble forandret med to forholdsvis tette og uforskyldte bilkollisjoner.

Dette ga meg varige helseplager, som førte til at jeg måtte tenke nytt for valg av fremtidig yrke.
Etter langtidssykemelding, lengre rehabilitering og ny utdannelse, kom jeg i kontakt med de dyktige damene i Bunadbutikken i Hegglandsdalen.

Aud engasjerte meg, og jeg ble varmt mottatt. Det ble tidlig snakket om at jeg var en mulig overtaker av den veletablerte Bunadbutikken.
Snakk om kultursjokk!!! 
Fra en bransje hvor milliardene florerer, til en damedominert bransje, hvor arbeidstiden dessverre ikke gjenspeiles i prisen av det ferdige produktet 

Det har vært en SVÆRT bratt læringskurve, men med min økende kunnskap, har også engasjementet vokst. Tradisjoner og godt håndverk ligger mitt hjerte nær, og det ønsker jeg å videreføre som ny eier av Bunadbutikken. Du skal vite at jeg bryr meg, og det skal synes i produktene vi leverer!

I fjor startet jeg også firmaet Handverksloftet ( Bjørnafjorden Bunad & Handverksloft) som holder hus i etasjen over Bunadbutikken. Her tilbyr vi kurs i det meste som er relatert til bunad, samt litt attåt 


Jeg ser tydelig det økende behovet for friske og yngre krefter for å drive vårt tradisjonsrike håndarbeid videre, og kurstilbudet er en viktig kanal for å kunne rekruttere nye kandidater. Vi har en viktig rolle som kulturformidler, og vårt mål er å kunne rekruttere de yngre til et levedyktig yrke som bunadtilvirker 

I tillegg jobber jeg med å videreutvikle pilotprosjektet «Bunadshotell» for å komplimentere det totale tilbudet til våre kunder. Som en start kan vi allerede i dag tilby vask og stryking av skjorter og forklær 


Bunadhilsen fra Catrine 

Bunadbutikken

Fra midten av 90 tallet har vi hatt bunadbutikk på Os. Den gang het den Bunadsverkstaden og hadde sin lokasjon i stasjonsbygget i Os sentrum. Den var drevet av 4 dyktige damer;  Aud, Linda, Bjørg og Birgit, før den ble avviklet i 2013. 


Aud Jørgensen videreførte driften, men da under navnet Bunadbutikkeni butikklokalene til Hegglandsdalens handelslag. Etterhvert som Aud nærmet seg pensjonsalder ble det aktuelt å finne en arvtaker, og i 2021 byttet butikken eier.

Catrine Bergesen driver nå butikken og produksjonen videre under navnet Bunadbutikken AS.


Konseptutvikling


Avsnitt er de viktigste byggeklossene på nettsider. For å endre innholdet i dette avsnittet dobbeltklikker du her eller klikker på Rediger tekst. Du kan også endre stil på teksten.


Utvalg av materialer


Avsnitt er de viktigste byggeklossene på nettsider. For å endre innholdet i dette avsnittet dobbeltklikker du her eller klikker på Rediger tekst. Du kan også endre stil på teksten. Hvis du drar teksten vil avsnittet bli flyttet på siden.

Håndverk


Avsnitt er de viktigste byggeklossene på nettsider. For å endre innholdet i dette avsnittet dobbeltklikker du her eller klikker på Rediger tekst. Du kan også endre stil på teksten. Hvis du drar teksten vil avsnittet bli flyttet på siden.

Kvalitetssikring


Avsnitt er de viktigste byggeklossene på nettsider. For å endre innholdet i dette avsnittet dobbeltklikker du her eller klikker på Rediger tekst. Du kan også endre stil på teksten. Hvis du drar teksten vil avsnittet bli flyttet på siden. Ett avsnitt kan være nok til å introdusere prosjektet ditt, hvis det blir for langt bør du dele teksten inn i flere avsnitt. En lang tekst er perfekt til å forklare hva som er unikt med din side.